Vizitatorii Muzeului Civilizației Dacice și Romane (MCDR) Deva sunt invitați la un periplu prin istoria Cetății- emblemă a reședinței județului Hunedoara. Instituția culturală va găzdui o expoziția „Cetatea Deva. 750 de ani de la prima atestare documentară”. Vernisajul expoziției va avea loc mâine, 27 septembrie, de la ora 11:00.

Publicul vizitator este invitat la un periplu prin istoria fortificației, de la centru al puterii voievodale la spațiu în care se organizează diferite evenimente, de la punct strategico-militar la loc de promenadă.

”Expoziția propusă de muzeul din Deva însumează rezultatele cercetărilor începute la sfârșitul secolului al XIX-lea și concluziile parțiale ale săpăturilor arheologice din anii 2008 și 2013. Principalul scop al expoziției este acela de a oferi publicului o imagine asupra complexității vieții celor care au locuit în cetatea Devei, prin expunerea unei părți a artefactelor descoperite în cadrul cercetărilor arheologice, și să aducă în atenția publicului evenimente și personalități care au jucat un rol important în transformarea ansamblului arhitectural”, au transmis reprezentanții muzeului din Deva.

Articolul precedentComplexul Energetic Hunedoara stă pe tușă. Nu vinde energie la prețuri record
Articolul următorTrei medalii de aur pentru karatiștii de la CSM Petroșani