Ce manifestări au pregătit autorităţile din Deva de 1 Decembrie? Avion cu tricolorul pe cerul oraşului

O paradă militară, spectacole folclorice, aprinderea luminilor de sărbători şi un foc de artificii sunt doar câteva dintre manifestările pe care municipalitatea din Deva le-a pregătit pentru „Ziua Naţională a României”. Un avion cu tricolorul va survola cerul oraşului, dacă vremea va permite. 

Devenii sunt invitaţi sâmbătă, 1 decembrie, în centrul oraşului, pentru a sărbători împreună 100 de ani de la Marea Unire de la Alba-Iulia.

Programul celei mai mari sărbători a românilor debutează, la ora 10:30, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 (în zona Cinematografului „Patria”), cu serviciul religios şi alocuţiuni ale oficialităţilor, referitoare la semnificaţia „Zilei Naționale a României”. La ora 10:35, un avion al Școlii de zbor de la Săulești va survola spațiul aerian al Devei cu Drapelul României (în funcție de condițiile meteo, potrivit organizatorilor). Circa o jumătate de oră mai târziu, la ora 11:00, publicul prezent la eveniment va putea urmări ceremonialul militar și o impresionantă paradă militară. Pe muzica Fanfarei din Petreşti (judeţul Alba), vor defila detaşamente ale Batalionului 53 Geniu „Scorilo” Deva, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, Direcţiei Judeţene de Informaţii Hunedoara, Penitenciarului Deva, Poliţiei Locale Deva, Serviciului Public Judeţean Salvamont și Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara.

Spectacol folcloric în Piaţa Unirii

Începând cu ora 11:45, devenii sunt aşteptaţi în Piaţa Unirii, la un spectacol folcloric organizat de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Hunedoara şi susţinut de soliştii Cristian Fodor, Nicolae Flaviu Cristea, Eugen Mihăilă, Elena Evsei, Alina Toma, Mihai Petreuş, Felician Stoian, Ovidiu Olari, acompaniaţi de Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Drăgan Muntean” din Deva (dirijor: prof. George Cîlţea).

La ora 16:30, tot în Piaţa Unirii, va avea loc un spectacol folcloric organizat de Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, cu participarea soliştilor Ciprian Roman, Maria Butilă, Cristian Ţăran, Ana Almăşana Ciontea, Ion Drăgan, Lorena Pascu şi Grupul Folcloric „Lele de la Orăştie”, acompaniaţi de formaţia condusă de prof. Ionel Coza.
Evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României vor culmina cu aprinderea iluminatului festiv de sărbători (ora 17:30) şi cu un spectaculos foc de artificii (ora 20:30).

Trafic închis pe unele străzi

Pentru buna desfăşurare a manifestărilor, reprezentanţii administraţiei publice locale anunţă că traficul rutier în municipiul Deva va fi închis pe unele străzi şi bulevarde ale oraşului. Astfel, începând de azi noapte (30 noiembrie), de la ora 00:00, şi până sâmbătă, pe 1 decembrie, la ora 14:00, traficul rutier este închis în Piața Victoriei, pe strada Libertății (până la intersecția cu strada Mihai Eminescu), pe Bulevardul Iuliu Maniu (din intersecția cu Bulevardul Decebal până la intersecția cu strada Gheorghe Barițiu și intersecția Bulevardului 22 Decembrie cu strada Mareșal Averescu). De asemenea, din data de 30 noiembrie 2018, începând cu ora 00:00, până în data de 1 decembrie, la ora 14:00, traficul rutier va fi închis pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 (pe tronsonul cuprins între sensurile giratorii din Piața Victoriei și zona Poșta Veche). Totodată, în parcarea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), traficul rutier va fi închis până în data de 11 ianuarie 2019.

Articolul precedent1 decembrie cu artificii și fumigene tricolore, la Vulcan
Articolul următor1 Decembrie: Clopotele bisericilor ortodoxe din România vor răsuna în amintirea Marii Uniri