Castelul Corvinilor se redeschide pentru public începând cu data de 15 mai, conducerea instituţiei muzeale asigurând toate condiţiile pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, astfel încât turiştii care vizitează monumentul istoric să fie în siguranţă.

„Vor fi luate măsurile specifice acestei perioade în care ne aflăm. Vom aşeza covoare cu dezinfectant, clanţele uşilor vor fi dezinfectate. Angajaţii vor avea măşti pentru a preveni infectarea cu COVID-19. Nu vrem să ne expunem nici noi şi nici publicul vreunui factor de risc. Vom respecta, în totalitate, toate măsurile trasate de autorităţi în privinţa protecţiei împotriva COVID-19”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul Muzeului Castelul Corvinilor, arheologul Sorin Tincu.

El a arătat că spaţiile expoziţionale ale Castelului Corvinilor sunt suficient de largi pentru a putea fi respectată o distanţă de doi metri între vizitatori şi personalul muzeului.

„Date fiind şi condiţiile trasate de autorităţi, nu ne aşteptăm la un flux prea mare de vizitatori pentru că, cel puţin până acum, nu s-au relaxat atât de mult condiţiile încât să avem autocare pline cu vizitatori. Cel mai probabil, vizitarea castelului se va face într-un colectiv restrâns, ca să spunem aşa”, a explicat Sorin Tincu.

Traseele de vizitare ale castelului rămân aceleaşi ca anul trecut, astfel că vor fi redeschise sectoarele consacrate, mai puţin Turnul Alb şi Turnul Vechi de Poartă în care se desfăşoară lucrări de restaurare.

Pe de altă parte, restricţiile impuse de pandemia de COVID-19 au avut efecte negative asupra numărului de vizitatori ai castelului, aceştia fiind cu 74.000 mai puţini faţă de primele cinci luni ale anului trecut.

De asemenea, în acest an s-a renunţat la organizarea unor evenimente cu foarte mult public, cum ar fi Târgul European al Castelelor, deoarece, în contextul pandemiei, fondurile necesare au fost redistribuite de autorităţile locale spre sectorul de sănătate publică şi spitalul municipal din Hunedoara.

Castelul Corvinilor din Hunedoara s-a închis pentru public din data de 12 martie, decizia fiind luată atunci de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Hunedoara pentru a limita răspândirea virusului COVID-19.

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost vizitat anul trecut de peste 404.000 de turişti şi a generat încasări de 1,6 milioane de euro la bugetul local. 

Articolul precedentRelațiile bolnăvicioase din sistemul sanitar. Legătura dintre afaceriștii controversați și șefii din spitale
Articolul următorDin 2 iunie începe Evaluarea Națională 2020