Se lucrează la noua Secție de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Deva.

Până la această dată, constructorul a ridicat structura de rezistență, a montat acoperișul și a realizat șarpanta. De asemenea, a fost executată fațada pe trei dintre laturile clădirii, au fost montate ferestrele și ușile interioare, iar tencuielile brute au fost realizate în proporție de 80 la sută. În momentul de față, se lucrează la pereții despărțitori din interior.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, instituției în subordinea căreia se află spitalul, lucrările la noua „Pediatrie” din Deva vor continua și în perioada sezonului rece, fiind create condiții pentru realizarea instalațiilor și a amenajărilor interioare.

Lucrările trebuie terminate până în primăvara lui 2019

Noua secție va fi integrată în cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva, în zona sa centrală. O parte a ei va fi amenajată la etajul situat deasupra secției Chirurgie Plastică și se continuă cu o extindere deasupra corpului administrativ. În total, secția nouă va avea o suprafață de 1652 mp, va asigura circa 50 de paturi pentru copii și 32 de paturi pentru aparținători. Valoarea investiției suplimentare pentru extinderea secției se ridică la 1,8 milioane de lei (TVA inclus). Finanțarea este asigurată prin intermediul Direcției de Sănătate Publică Hunedoara.

Lucrările au demarat în luna septembrie a acestui an, iar termenul de finalizare este primăvara lui 2019.

Articolul precedentStocurile de cărbune de la termocentrale insuficiente pentru a trece iarna
Articolul următorFOTO: Toamnă și iarnă în Parâng