Îngrijorați de numărul mare de accidente petrecute pe munte, salvamontiștii au inițiat o campanie de prevenire. Ei au tipărit 100.000 de fluturași, cu sfaturi utile, ce sunt distribuiți în toate locațiile, structurile de primire turistică și în cele unde se vând bilete pentru accesul pe pârtiile de schi/mijloacele de transport pe cablu.

Campania, inițiată de Salvamont România, se desfășoară la nivel național, salvamontiștii făcând un apel la responsabilitate către turiștii aflați la munte. Prin această acțiune, ei încearcă să prevină accidentele montane, să reducă numărul lor și să popularizeze sistemul de alarmare și măsurile ce trebuie întreprinse în cazul producerii unui eveniment montan.

Cu sprijinul susținătorilor Salvamont România, prieteni, sponsori și donatori de 2 la sută, s-a reușit tipărirea a 100.000 de fluturași, distribuți în toată țara și care sunt oferiți gratuit la casele de vânzare a biletelor pentru mijloacele de transport pe cablu, la centrele de inchiriere echipament de schi, receptiile structurilor de primire turistica, în punctele de informații turistice din bazele și posturile Salvamont sau direct de către membrii echipelor Salvamont din toata tara. „Pliați <fluturașul> Salvamont și va avea mărimea unei cărți de vizită, păstrați-l la îndemână, pentru că poate salva o viață, a unui necunoscut, a unei persoane apropiate sau, poate, chiar pe a dumneavoastră!”, spun reprezentanții Salvamont România.

Salvamontiștii spun că scopul acestei campanii este de conștientizare și de responsabilizare a practicanților sporturilor de iarnă, cele mai multe dintre accidentele petrecute pe munte fiind cauzate de faptul că unii turiști ignoră cu desărvârșire regulile.

Aproape 70 de apeluri de urgență primite, în toată țara, în ultimele 24 de ore

Sursa foto: Salvamont România

Și în ultimele 24 de ore, numărul de accidente a rămas la același nivel îngrijorător de ridicat. La Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 67 de apeluri prin care s-a solicitat intervenția de urgență a echipelor de salvare. Dintre acestea, unul a fost și pentru Salvamont Hunedoara, iar alte cinci pentru Salvamont Lupeni.

Până la finalul vacanței școlare, salvamontiștii vor rămâne, cu efective sporite, zilnic, de serviciu pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă și în cabinetele medicale ale bazelor și posturilor Salvamont.

Articolul precedentLuncoiu de Jos s-a înfrățit cu comuna Greblești din Republica Moldova
Articolul următorAccident pe podul de la Șoimuș. Trei mașini, implicate