“Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități”, celebrată, în fiecare an, pe 3 decembrie, va fi marcată într-un mod mai deosebit, la Deva. Se va organiza o bursă a locurilor de muncă pentru persoanele cu handicap.

Acțiunea va fi organizată în ziua respectivă, între orele 10:00 și 13:00, la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara, din Piața Unirii, nr. 2, din municipiul Deva.

Potrivit reprezentanților instituției, obiectivul principal al acestei acțiuni îl constituie creşterea gradului de ocupare pentru persoanele cu handicap, în conformitate cu legislația în vigoare. „Prin organizarea acestui eveniment venim în întâmpinarea cererilor angajatorilor – autorităţi şi instituţii publice, persoane juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi – care au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4 la sută din numărul total de angajaţi”, a declarat Nicolae Fara, directorul executiv al AJOFM Hunedoara.

Legislația în vigoare prevede încadrarea în muncă a persoanelor cu handicap, conform pregătirii lor profesionale şi capacităţii de muncă. De precizat că, angajatorii pot beneficia de subvenţii, dacă oferă persoanelor cu dizabilităţi oportunitatea de a ocupa locurile de muncă pe care le au disponibile.

Este pentru prima dată, anul acesta, când la Deva are loc o bursă a locurilor de muncă pentru persoanele cu handicap. Acțiunea este organizată în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Hunedoara.

Articolul precedentDirectorii de școli convocați la Prefectură
Articolul următorExplozie într-un bloc din Lupeni