Bani mai mulţi de la Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara pentru ONG-uri, culte, dar şi asociaţiile de sport și tineret. Suma este dublă comparativ cu cea alocată anul trecut.

Administraţia judeţeană va aloca cea mai mare sumă din ultimii cinci ani pentru susținerea proiectelor de interes public care pot beneficia de finanţări nerambursabile de la bugetul propriu al Județului Hunedoara. În ședința de la sfârşitul săptămânii viitoare, conducerea CJ Hunedoara propune alocarea sumei de 4,5 milioane de lei prin programul anual de finanțare nerambursabilă.

Bugetele alocate proiectelor culturale și de tineret au fost dublate față de anul 2018, însă și celelalte domenii înregistrează creșteri semnificative. Astfel, vor primi finanţare proiectele pe promovarea valorilor culturale (400.000 de lei), cele care vizează organizarea activităților și acțiunilor științifice, învățământ, tineret (tot 400.000 lei), în vreme ce pentru asociaţiile sportive se va aloca suma de un milion de lei, iar cultele religioase vor fi sprijinite cu 2,7 milioane de lei.

Sesiunea de selecție a proiectelor pentru obţinerea finanţării nerambursabile în baza Legii 350/2005 se va deschide după aprobarea bugetului propriu al județului Hunedoara.

Articolul precedentToma Coconea pleacă la Red Bull X-Alps
Articolul următorFOTO| Accident spectaculos la Mintia. O maşină s-a înfipt într-un copac şi un gard