Autoritățile locale de la Petroșani se confruntă cu o mare problemă. Au scos la licitațieproiectele de anvelopare a 14 blocuri de pe raza localității, însă nicio firmă de construcții nu s-a prezentat la procedură. Există riscul de a pierde finanațarea europeană.

Administrațiile locale au proiecte, au obținut și finanțarea, însă lucrările efective nu pot fi demarate din cauza constructorilor. Cei din urmă se plâng de faptul că nu au personal cu care să execute lucrările.

“Există o problemă, în sensul în care am scos toate cele 14 blocuri și, din păcate, nu s-a prezentat niciun constructor. Vom relua procedurile și, să sperăm, că până la urmă se va găsi un constructor care să vină și să facă această lucrare. Dacă nu vom avea constructori, probabil că da (există șanse de a se pierde finanațrea –n.r.), dar deocamdată trebuie să reluăm licitația”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Anul acesta, Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență prin care a reglementat salariul minim în domeniul constructiilor. Firmele de construcții și diferite domenii asimilate vor fi obligate, până în anul 2028, să acorde cel puțin salariul minim de 3.000 de lei brut pentru lucrătorii lor, cu anumite reduceri și scutiri de taxe pe muncă cu respectarea unor condiții.

 

 

 

Articolul precedentApel umanitar pentru tânăra rănită în accidentul de la Sarmizegetusa
Articolul următor100 de tineri din Valea Jiului vor descoperi muntele