Banii Consiliului Județean Hunedoara (CJ Hunedoara) ajung și în Valea Jiului. Conducerea instiției județene și-a stabilit o serie de măsuri care vor fi realizate în Valea Jiului. 

Oficialii CJ Hunedoara apreciază că instituția are cel mai mare buget din ultimii bani, sumele fiind suficiente pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare, dar și de dezvoltare.

”Vor exista lucrări de investiții în reabilitarea și modernizarea drumurilor județene în toate zonele județului. Și la acest capitol, am acordat atenția cuvenită Văii Jiului, unde avem în vedere finanțarea unor lucrări de infrastructură rutieră la cele mai importante drumuri care duc spre stațiunile turistice montane sau care pot deschide noi oportunități pentru dezvoltarea turismului în Valea Jiului”, spune Costel Avram, administrator public al CJ Hunedoara.

Astfel, administratorul public al județului Hunedoara arată că în 2019, pentru Valea Jiului, vor fi finanțate și executate lucrările de modernizare a DJ 667 Lupeni-Straja, pe care va fi turnat stratul de asfalt de uzură, pe întreaga porțiune a acestuia, astfel încheindu-se practic procesul de modernizare al acestui drum extrem de important pentru dezvoltarea turismului în stațiunea de la Lupeni. Tot pentru zona Munților Vîlcan, Consiliul județean Hunedoaa și-a propus anul acesta să finanțeze reabilitarea unui alt drum județean cu potențial turistic mare.

Nici drumul spre stațiunea montană Parâng nu a fost omis. Consiliul județean Hunedoara a prins în bugetul pentru acest an, sumele necesare pentru suplimentarea proiectului de modenizare a DJ 709F Cabana Rusu-Parâng, aflat deja în execuție, cu ultima porțiune a acestui drum, cuprinsă între stația intermediară a telescaunului vechi și Școala Sportivă.

 

 

 

Articolul precedentZiua Mondială a Tenisului de Masă, marcată la Petrila
Articolul următorSalvamontiștii hunedoreni, instructori pentru colegii din Gorj