Lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj -Deva va intra în curățenie generală, au anunțat reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Momentan, data deschiderii acestei bucăți de autostradă din vestul țării rămâne în același stadiu, de incertitudine.

CNAIR a transmis informații noi despre lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj -Deva. Cei de la compania de drumuri arată, într-un comunicat transmis presei, că, la data de 28 octombrie 2019, a avut loc Inspecția Preliminară a Lucrărilor în vederea efectuării Recepției la Terminare, iar ca urmare a acestui demers „ s-a constatat necesitatea realizării lucrărilor de curățenie generală a amplasamentului, precum și necesitatea completării deocumentației care alcătuiește Cartea Tehnică a construcției”.

Pentru finalizarea acestora, s-a acordat un termen de 14 zile calendaristice. „Ulterior adoptării măsurilor stabilite în cadrul Inspecției Preliminare a Lucrărilor precizate, precum și în acord cu solicitarea Antreprenorului, va fi realizată Recepția Lucrărilor la Terminare, în cadrul căreia se va decide dacă obiectivul amintit corespunde exigențelor tehnice prevăzute în proiect, respectiv dacă poate fi deschis traficului rutier”, se precizează în documentul remis de CNAIR.

Șoseaua de mare viteză, supranumită și „autostrada -muzeu” rămâne, în continuare, închisă, și nici nu se știe sigur când șoferii vor putea circula pe ea. Oricum și după darea în folosință, lotul 3 al A1 Lugoj -Deva nu va putea fi utilizat în regim de șosea de mare viteză.

 

„În urma analizei efectuate privind posibilitatea deschiderii circulației pe autostradă s-a constatat că la data inspecției preliminare, împrejmuirea prezintă vulnerabilități și defecte majore, a căror remediere nu se poate face pe termen scurt. Astfel, au fost necesare investigatii suplimentare pentru stabilirea solu’iilor de remediere, în urma cărora, după remediere, să se poată deschide în prima fază circulația în regim de drum cu 4 benzi de circulație cu restricții severe de tonaj și viteză, astfel: autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mica de 7,5 tone; viteza maximă de 90 km/h; viteză maximă de 50 km/h când partea carosabilă este acoperita cu polei, gheață, mâzgă sau sunt ploi torențiale; viteză maximă de 60 km/h în zona podului peste râul Mureș (km 68+500 – km 69+500), respectiv pe zona podurilor de pe autostrada de la nodul Ilia (poduri și rampe între km 76+100 – km 77+000), cât și la nodul Dobr (km 67+000 – km 67+500); semnalizarea corespunzătoare a sectorului de drum, inclusiv a pericolului prezenței animalelor. Deschiderea circulației în regim de autostradă, cu restricții de viteză și tonaj se poate face numai după rezolvarea tuturor vulnerabilităților împrejmuirii. Deschiderea circulației pentru vehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone se va face numai după aplicarea măsurilor de remediere a defectelor constatate în cadrul expertizei tehnice pentru domeniul poduri. La podul peste râul Mureș, până la efectuarea expertizei tehnice și aplicarea măsurilor de remediere a defectelor constatate se vor inspecta zilnic aparatele de reazem din momentul dării în circulație si se vor măsura deplasările aparatelor de reazem care nu sunt la poziția din proiect, deplasări măsurate în raport cu marginile plăcilor metalice superioare (de pe grinda metalica) și inferioare (de pe cuzinet)”, mai informează CNAIR.

Lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj -Deva are o lungime de 21 de kilometri, fiind cuprins între Ilia şi Holdea. Inaugurarea acestuia se aşteaptă din luna august a acestui an.

 

Articolul precedentA murit Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact, la vârsta de 54 de ani
Articolul următorAutoritățile locale de la Petroșani nu găsesc constructor pentru anveloparea imobilelor