Meteorologii au emis atenționări cod galben și cod portocaliu valabile până mâine în mai multe zone din vestul țării. În intervalul de timp cât sunt valabile acestea, instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Sub avertizare cond galben se află nordul și centrul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte, iar local și în regiunile estice și sudice, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

Codul portocaliu atenționează că, local în Moldova, Transilvania, Maramureș și la munte, precum și în nordul și nord-estul Munteniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 70…90 km/h), vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Atenționările sunt valabile până duminică, la ora 10.00

Articolul precedentCoronavirus România, 4 iulie. Un nou bilanţ îngrijorător al autorităţilor: sute de cazuri noi. Situația în vestul țării
Articolul următorSituație fără precedent! Vid legislativ: bolnavii Covid-19 pot pleca din spital. Izolarea și carantinarea, transformate în recomandări