Autorităţile locale din Deva au demarat un amplu program de reabilitare a mai multor străzi şi artere de pe raza municipiului. Se intervine acolo sunt probleme şi unde gropile şi-au făcut apariţia. Conducerea municipalităţii afirmă că lucrările de asfaltare şi de plombare, acolo unde este cazul, vor dura până la începutul toamnei.

„Probabil, până în luna septembrie vor dura lucrările. Nu s-au mai făcut reasfaltări de foarte mult timp şi se impunea să intervenim”, a declarat, astăzi, primarul Devei, Florin Oancea.

Se lucrează, în prezent, la astuparea gropilor de pe „centura” oraşului, pe porţiuni pe care, după această iarnă, au apărut adevărate cratere, şoferii având toate şansele să îşi strice maşinile. „Sunt mai mult străzi şi bulevarde vizate. Anul trecut, am reasfaltat 22 de străzi. În acest an, sperăm să reuşit să alte 18 artere. În paralel, mergem şi cu acţiunea de plombare”, a mai spus edilul şef al urbei.

Primarul Florin Oancea a explicat şi motivul pentru care, pe „centura” oraşului, momentan, se intervine doar punctual. Principala cauză: lipsa fondurilor. „Trebuie să fim realiști și eu am obligația să fiu transparent și să le spun devenilor. Şi eu mi-aș dori ca toate străzile din municipiul Deva să fie reasfaltate, dar plecăm de la bugetul pe care ni-l putem permite. Noi avem un buget pe care l-am aprobat în luna aprilie şi care nu este foarte generos. Avem mult mai multe cheltuieli, în 2019, față de anul trecut”, a adăugat primarul Devei.

Acesta a explicat că, numai din pricina transferului plăţii indemnizațiilor persoanelor cu dizabilitate gravă și salariilor asistenților personali în „cârca” administraţiilor locale, bugetul oraşului este împovărat lunar cu o sumă considerabilă. În Deva, există un număr de 800 de persoane cu dizabilităţi, ceea ce înseamnă un efort bugetar, o cheltuială pentru primărie, de 15 miliarde de lei vechi, în fiecare lună, bani pe care, până în acest an, administraţia publică locală nu îi plătea, ci Guvernul. Din acest an, s-a transferat la autoritățile locale, la UAT-uri și, practic, Primăria Deva trebuie să suporte o cheltuială cu aceste salarii care se ridică, pe tot parcursul lui 2019, la suma de 18,8 milioane de lei noi. Deci, nu ne putem permite să reasfaltăm toate străzile şi bulevardele din municipiul Deva, nici măcar DN 7 -Calea Zarandului, care se întinde pe o distanţă de 3,7 kilometri, pe două benzi pe sens, fiindcă sumele ar fi foarte mari. În schimb, pentru că pe DN 7 au apărut gropi, avem obligația să facem reparațiile necesare și nu le facem de mântuială, ci intervenim cu covor asfaltic pe suprafața degradată”, a conchis Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Asfalt proaspăt se va turna, conform edilului şef al urbei, şi pe Bulevardul 22 Decembrie (de la sensul giratoriu din Dorobanţi până înspre Dacia Service). De asemenea, se va interveni şi pe strada Horea, în Viile Noi, până în zona unde se află Petrom, precum şi alte străzi din municipiu.

Potrivit primarului, cetăţenii vor putea afla, periodic, de pe site-ul primăriei, care sunt străzile ce vor intra în reparaţii.

Articolul precedentÎnființarea unui nou post de conducere bagă zâzanie în Consiliul Local Petroșani
Articolul următorCirca 3.000 de hunedoreni şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM