Restrângerea numărului de clase din sistemul educațional prin reducerea numărului de elevi se reflectă în mod negativ asupra cadrelor didactice. Anual, se restrâng normele didactice, iar pentru a nu rămâne fără posturi, s-a apelat la artificii birocratice. O discuție a consilierilor locali scoate la lumină o situație extrem de îngrijorătoare.

Doar un liceu din Petroșani funcționează la 80% din capacitate, în rest toate unitățile sunt la limita de avarie. Potrivit dascălilor, sistemul de învățământ este subfinanțat. Costul pe elev este insuficient pentru a acoperi toate cheltuielile. Din anul 2011 nu a mai fost modificat acest standard.

“Avem 4 licee în Petroșani. Doar unul dintre ele funcționează la o capacitate de 80% iar restul la un sfert”, a spus Marius Rad, consilier local.

“De anul acesta toate cele 4 licee din Petroșani au rămas fără un rând de clase. Rămânând fără un rând de clase vor ajunge colegii noștri de bună voie să negocieze unirea. Vor rămâne prea mulți profesori și prea puține clase și ar trebui să existe o înțelegere”, a mai completat Lucia Muntean.

Vestea proastă este că din următorul an școlar, cele mai bune colegii din municipiul Petroșani rămân fiecare fără câte o clasă. Este vorba de Colegiul Național Mihai Eminescu și Colegiul Național de Informatică Carmen Sylva din localitate.

Articolul precedentTinerii caută soluții pentru revigorarea Văii Jiului
Articolul următorCum ar putea Valea Jiului să se dezvolte integrat