Până în acest moment nu există nici un cetățean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19, potrivit Buletinului informativ referitor la aplicarea măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

În acest moment, 26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene.

„În ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 44) cu privire la Coronavirus. Le recomandăm cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo. Pentru informații utile, le recomandăm cetățenilor să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență“, susține Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, în cursul zilei 25 februarie, au fost înregistrate două dosare penale privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, în cele două cauze fiind cercetate 4 persoane.

Articolul precedentAlertă în supermarket-uri! Ministrul Sănătății, ședință de urgență cu șefii marilor magazine
Articolul următorCampanie gigant de împădurire. Ministrul Mediului, Costel Alexe: Anul acesta, vom ridica 2.500 de păduri de la zero