Potrivit meteorologilor, în intervalul 5 februarie, ora 10:00 – 6 februarie, ora 20:00, în Carpaţii Meridionali şi Orientali, local şi temporar va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60…70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăşi 8090 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol şi vizibilitate redusă.

Conform ANM, în perioada 05 februarie, ora 10 – 06 februarie, ora 20, în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei şi Dobrogea vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă şi vizibilitate redusă.

De asemenea, meteorologii au emis o informare meteorologică valabilă în perioada 5 – 10 februarie. În intervalul menţionat vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative. Va fi ger noaptea şi dimineaţa în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse şi în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 şi -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20…-18 grade. Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei, amplificând senzaţia de frig.

Meteorologii prognozează pentru Bucureşti o vreme rece, cu temperaturi maxime de 0…2 grade şi minime în general de -8…-5 grade, în perioada 5 februarie, ora 10.00 – 10 februarie, ora 8.00.
Potrivit estimărilor Administraţiei Naţional de Meteorologie, vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în prima jumătate a intervalul ce vor amplifica senzaţia de frig.

Articolul precedentProtest în fața Guvernului, oamenii cer majorarea salariilor cu 15%
Articolul următorEste România în pericol după marele cutremur din Turcia și Siria? Gheorghe Mărmureanu explică legăturile cu seismele din țara noastră