Echipa națională a României va juca un meci amical împotriva naționalei Angliei, pe 7 iunie, pe stadionul Villa Park din Birmingham. Va fi prima confruntare dintre cele două reprezentative în alt oraș din Anglia în afara Londrei.

Stadionul Villa Park din Birmingham are o capacitate de 42.000 de locuri și găzduiește partidele echipei de Premier League Aston Villa.

Villa Park este unul dintre cele mai vechi și cunoscute stadioane din Europa. A fost inaugurat în 1897 și a găzduit partide de la Cupa Mondială 1966 și Campionatul European 1996. Pe această arena s-a jucat, de asemenea, și ultima finală a Cupei Cupelor, în 1999, Lazio – Mallorca.

Partida Anglia – România, din 7 iunie, va începe la ora locală 18:15, 20:15 în România.

În iunie 2020 se vor împlini două decenii de la ultima întâlnire în fața Angliei, victoria cu 3-2 care ne-a calificat în ”sferturile” EURO 2000. Palmaresul în fața Angliei este unul pozitiv. Din 11 întâlniri ne-am impus în 3, alte 6 s-au încheiat la egalitate, iar Anglia a câștigat de două ori.

realitateasportiva.net

Articolul precedent„Colectiv ne privește pe toți” – documentar despre primul an de după tragedia din 2015 care a îndoliat România
Articolul următorOUG pentru alegerile anticipate a fost publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial