Echipele mixte de control pentru prevenirea răspândirii COVID-19 au aplicat amenzi în valoare de 26.805 lei în urma verificărilor efectuate, în ultimele 24 de ore, la diverse unităţi de alimentaţie publică sau atracţii turistice din Hunedoara.

Au fost angrenate 241 de persoane, mai mult de jumătate fiind poliţişti şi jandarmi, iar ceilalţi reprezentând diverse instituţii abilitate pe linia verificărilor declanşate de autorităţi.

“Sub autoritatea prefectului judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, echipe mixte de control formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitar-Veterinare, precum şi de la alte autorităţi cu competenţe în efectuarea de controale, efectuează zilnic verificări privire la respectarea regulilor de protecţie sanitară. În situaţiile de încălcare a normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus se pot dispune măsuri de sancţionare, inclusiv de suspendare a activităţii unor operatori economici”, anunță Prefectura Hunedoara.

Între cele 216 obiective verificate de echipele de control se numără 206 restaurante, terase, localuri cu autoservire sau fast food, o zonă de agrement, trei locuri cunoscute ca atracţii turistice şi şase biserici.

Au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 20 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, valoarea amenzilor totalizând 26.805 lei.

În timpul controalelor a mai fost descoperit un comerciant care vindea produse contrafăcute într-o piaţă din Petroşani, pe numele acestuia fiind deschis un dosar penal, iar mărfurile, în valoare de 1.518 lei, au fost confiscate.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Eugen Tomac, omul care nu face nimic fără să-l întrebe pe Traian Băsescu
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 27. Starea de urgență, sezonul 2