Amendă, în valoare de 10.000 de lei, aplicată Primăriei comunei Vețel, de comisarii de la Garda de Mediu, pentru nerespectarea prevederilor din legea privind regimul deșeurilor. Sancțiunea a fost dată în urma izbucnirii, în ziua de 12 septembrie, a unui incendiu pe un depozit ilegal de deșeuri aflat în zona Mintia.

Sursa foto: Garda Națională de Mediu

„Echipa de comisari care a ajuns, imediat, la fața locului, a constatat că, în zona precizată, ardeau deșeurile aflate pe depozitul necontrolat (de cca. 300 mp) care a fost identificat cu ocazia inventarierii depozitelor ilegale, conform Ordinului de ministru nr. 846/2019. Pe amplasament, au fost identificate deșeuri provenite din construcții și demolări, deșeuri municipale amestecate, deșeuri de vegetale, DEEE – uri etc. Urmare a celor constatate, pe lângă sancțiunea aplicată, a fost stabilită, ca măsură care revine UAT Vețel, eliminarea conform legii a deșeurilor identificate pe terenul respectiv”, a informat Garda Națională de Mediu.

Articolul precedentCastelul Corvinilor, vizitat după un alt program. Spectaculosul edificiu medieval își închide porțile mai devreme
Articolul următorContinuă lucrările pe șantierul pentru introducerea gazului în Brad