Alertă maximă pentru efectivele I.S.U. Hunedoara în urma codului roşu hidrologic valabil pentru râul Jiu şi afluenţii acestuia.

 

În urma precipitațiilor înregistrate în această noapte în zona Valea de Brazi și Câmpul lui Neag, cotele apelor Jiului de Vest au crescut alarmant depășind cota de inundaţie.

La ora 06:35 s-a transmis populației, din zonele Uricani, Lupeni, Petroşani un mesaj RO- alert de avertizare cod roșu hidrologic, valabil până la ora 12:00.

75 de pompieri militari cu 20 de mijloace tehnice de intervenție au fost mobilizate imediat și intervin în zonele afectate pentru evacuarea persoanelor aflate în pericol și pentru limitarea efectelor negative ale fenomenelor meteo.

Efectivele de pompieri au fost suplimentate cu echipaje ce însumează zeci de jandarmi, poliţişti şi salvamontişti.

Pompieri militari, jandarmi, salvamontiști din întregul județ Hunedoara precum și din județele Caraș-Severin, Timiș și Sibiu intervin cu 34 de motopompe pentru evacuarea persoanelor din zonele afectate cât și pentru limitarea efectelor negative ale fenomenelor meteo.

DN 66 este inundat și rupt în zona Câmpul lui Neag.

Până la această oră au fost evacuate 270 persoane din localitatea Lupeni, Aninoasa şi Uricani către punctul de evacuare stabilit la Şcoala 2 Bărbățeni. Încă 2 şcoli generale au fost stabilite ca puncte de evacuare în localitățile Iscroni și Aninoasa.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a făcut demersurile necesare pentru trimiterea în zonă a 3 elicoptere pentru misiuni de recunoaștere în teren și salvare- evacuare.

În zona afectată se transmit frecvent mesaje RO- alert și au fost pornite sistemele de avertizare acustică a populației. Rugăm oamenii aflaţi în zonele afectate de viituri să evite pericolele, să nu tranziteze drumurile sau podurile aflate în calea torenţilor, să se refugieze, la nevoie, la nivelurile superioare ale locuinţei dacă este inundată gospodăria şi să respecte recomandările şi solicitările autorităţilor.

În plus, s-a dispus măsura restricționării circulației rutiere de către echipajele poliției rutiere în Defileul Jiului și zonele adiacente, din cauza aluviunilor și copacilor care vin din amonte și rup poduri și podețe.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
#ISUHunedoara

Articolul precedentDrum prăbușit din cauza viiturii
Articolul următorInterviu Liviu Dragnea: Episodul 2. Dezvăluiri incendiare despre Viorica Dăncilă. Cum a pus mâna pe putere?