Cu uşi închise sunt întâmpinaţi cinefilii care vor să meargă să vadă un film la Cinematograful „Patria” din centrul Devei. Activitatea acestuia a fost suspendată, din cauza unei defecţiuni ce a apărut la aparatura de proiecţie, şi nu se ştie când va fi reluată.

Se pare că, o lampă de proiecţie, al cărui cost este destul de ridicat, s-a stricat, iar până la înlocuirea acesteia cinematograful va rămâne cu uşile închise. Aseară, la Cinematograful „Patria” ar fi trebuit să ruleze, în premieră, filmul „Moromeţii 2”, însă, cum acesta lucru nu a fost posibil, evenimentul de gală a fost mutat la Teatrul de Artă din oraş. Reprezentanţii cinematografului au anunţat pe pagina oficială de pe reţeaua de socializare că activitatea a fost sistată. „Ca urmare a unor defecțiuni tehnice, survenite la aparatura de proiecție, activitatea cinematografului se suspendă până la remedierea acestora. Ne cerem scuze pentru neplăcerile create de această situație neprevăzută”, au informat administratorii cinematografului din centrul Devei.

Cinematograful „Patria” din Deva a rămas singurul cinema de stat din judeţul Hunedoara şi soarta acestuia este destul de incertă având în vedere faptul că Regia Autonomă de Distribuție și Exploare a Filmelor „România Film” -RADEF se află în insolvenţă. Dintr-un portofoliu, care depășea peste 600 de săli de cinematografe în toată țara și mii de angajați, RADEF a ajuns să mai aibă, funcționale, la nivel de țară, doar 13, printre care și cel din Deva.

Cinema, cu o vechime de peste 50 de ani

Cinematograful „Patria” din Deva funcţionează din anul 1962, fiind considerat un „brand” al Devei. Acesta dispune de o sală de proiecţie cu o capacitate de aproximativ 435 de locuri. Anul trecut, prin implicarea şi eforturile fostului manager Traian Ilincari, care s-a pensionat, între timp, cinema-ul din centrul Devei, a fost dotat cu aparatură 3D de ultimă generaţie.

Articolul precedentPoliclinica şi Dispensarul TBC din Brad, modernizate cu fonduri europene
Articolul următorDrumul lui Băsescu va fi declasificat