Încălzirea în sistem centralizat din municipiul Petroșani reprezintă o stare de urgență. Cel puțin la nivelul administrației locale și al Prefecturii Hunedoara. Complexul Energetic Hunedoara abordează acest subiect fierbinte cu răceală.

Abonații sistemului de termoficare sunt sfătuiți să aibă o alternativă de încălzire. Incertitudinea încă planează asupra termoficării din Petroșani. Luna noiembrie este la o săptămână distanță, iar abonații sistemului centralizat de termoficare din Petroșani încă nu știu dacă vor beneficia sau nu de agent termic. Situația a fost dezbătută și la nivel de Prefectură, însă lucrurile nu par a se mișca într-o direcție favorabilă. Edilii din Petroșani speră ca odată instalat noul Guvern, să existe discuții cu ministrul de resort pe această temă. În plus, edilul le recomandă abonaților sistemului centralizat de termoficare să aibă în vedere și o sursă alternativă de încălzire.

 

Primarul din Petroșani susține că oficialii Complexului Energetic Hunedoara invocă motive netemeinice pentru care susțin că nu pot furniza agent termic.

 

La Petroșani mai sunt branșate în jur de 1500 de aparatamente din care iarna trecută s-a furnizat și s-a facturat energie termică la aproximativ 700 de apartamente și în jur de 150 de agenți economici.

 

Articolul precedentHunedoara, pregătită pentru venirea iernii. Stoc asigurat pentru deszăpezirea străzilor
Articolul următorLocuitorii din Valea Jiului s-ar putea pensiona anticipat