Fata de 15 ani, din municipiul Deva, dată dispărută în urmă cu o săptămâna de mama ei și văzută în gara din Teiuș, în compania a doi bărbați, a fost găsită. Polițiștii de la Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara au informat că, minora a fost depistată într-o comună din județul Dâmbovița.

„Minora, care se afla în urmărire națională și internațională a fost depistată, ieri, la locuința unui tânăr în vârstă de 23 de ani (cu care se pare că avea o relaţie) şi a declarat că nu a fost victimă a niciunei infracţiuni. Din cercetări a reieşit faptul că minora, împreună cu tânărul de 23 de ani şi cu un alt bărbat, în vârstă de 34 de ani (prietenul tânărului), s-a deplasat de bună-voie, în data de 17.10.2019, în localitatea unde a fost depistată, folosind mijloace de transport în comun”, a declarat comisarul Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Minora şi cei doi dâmboviţeni au fost conduşi la sediul Poliției din orașul Moreni, pentru a fi audiaţi. Ulterior, o escortă formată din polițiști din cadrul Poliției Municipiului Deva s-a deplasat la sediul Poliției Orașului Moreni pentru a o prelua pe fata. Aceasta a fost dusă la Centrul de Primire a Minorilor în Regim de Urgenţă Deva. În acest caz, au fost informați și reprezentanţii ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Hunedoara.

Activitățile investigative și de cercetare întreprinse în vederea depistării minorei au fost realizate de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Hunedoara şi au beneficiat de sprijinul poliţiştilor I.P.J. Prahova şi I.P.J. Dâmboviţa, ai Biroului de Analiza Informaţiilor Hunedoara și ai Biroului de Investigaţii Criminale Deva şi au fost coordonate de ofiţeri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale (I.G.P.R.)”, au mai informat reprezentanții IPJ Hunedoara.

Articolul precedentMiruna Mălăuță reprezintă județul Hunedoara la campionatul mondial de karate
Articolul următorSalariile a mii de angajați sunt în pericol