Aproximativ 380.000 de locuitori ai judeţului Hunedoara sunt aşteptaţi, astăzi, la urne, pentru a-şi desemna viitorul preşedinte. La nivelul judeţului, procesul electoral se desfăşoară în 524 de secţii de votare.

Alegătorii pot vota la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința. Alegătorul care în ziua votului se află în altă unitate administrativ-teritorială decât cea unde își are domiciliul sau reședința, poate vota la orice secție de votare din localitatea respectivă.

Cetățenii români își pot exercita dreptul de vot în baza unuia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic și, în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar. În țară, pașaportul simplu, pașaportul simplu electronic și pașaportul simplu temporar pot fi folosite pentru a vota numai de către cetățenii români care au domiciliul în străinătate, dar votează în România. Evident, aceste trei tipuri de pașaport pot fi folosite pentru a vota și de către cetățenii români care votează în străinătate.

Poliţiştii transmit, încă o dată, alegătorilor că orice încălcare a legii electorale trebuie sesizată la 112.

Reamintim că, și la acest proces electoral se folosește Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal.

Articolul precedentA treia tranşă de vaccin antigripal, livrată judeţului Hunedoara. Peste 7.000 de persoane, imunizate până în prezent
Articolul următorMagda Catone revine pe scena Teatrului Dramatic ID Sîrbu din Petroșani