O grupare infracțională care acționa pe raza mai multor județe, printre care se află și Hunedoara, a fost destructurată de polițiștii din Maramureș. Suspecții sunt acuzați că închiriau autoturisme de la firme de profil, le dezactivau GPS-ul și, apoi, le vindeau unor terțe persoane sau unor societăți de dezmembrări auto, spun anchetatorii.

Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 31 şi 41 de ani, toţi din judeţul Maramureş, au fost reținuți la capătul unor percheziții efectuate, astăzi, de polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare. Polițiștii spun că membrii grupării ar fi acționat pe raza judeţelor Maramureş, Hunedoara, Braşov şi Cluj. În fapt, aceştia ar fi închiriat autoturisme de la societăţi comerciale de profil, prin utilizarea unor documente false, după care ar fi dezactivatGPS-ul instalat pe maşini şi, apoi, le-ar fi comercializat unor terţe persoane sau unor societăţi de dezmembrări auto. “Prejudiciul total estimat este de aproximativ 70.000 de euro, contravaloarea celor cinci autovehicule sustrase, recuperat parţial de poliţişti, până la această dată. Pentru destructurarea grupării, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş au beneficiat de suportul operativ al Direcţiei Operaţiuni Speciale, precum şi de suportul analitic al Biroului de Analiză a Informaţiilor Maramureş, de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş şi al colegilor din mai multe judeţe”, a declarat Florina Meteș, purtător de cuvânt al Poliției Maramureș, pentru Realitatea de Maramureș.

Ancheta continuă, în acest caz, existând indicii că membrii grupării ar fi acționat și în alte județe în afara celor mai sus menționate.

Articolul precedentAccident de muncă în subteranul minei Livezeni
Articolul următorTehnica pentru partide de amor de invidiat, dezvăluită de un medic ginecolog