Deținutul care, aseară, a atacat și înjunghiat un agent al Penitenciarului Deva ar fi un „cunoscut lider marcant al traficului de obiecte interzise din penitenciare”, potrivit penitenciarul.ro.

Conform sursei mai sus menționate, deținutul care s-ar fi năpustit asupra agentului, șef de schimb, pe care l-a înjunghiat cu o forfecuță, ar mai fi fost sancționat și anterior pentru agresivitatea sa. „Din ultimele informații ar fi vorba despre deținutul Z.V, un cunoscut lider marcant al traficului de obiecte interzise din penitenciare, condamnat la 8 ani și 9 luni pentru tâlhărie calificată. Sancționat de nenumărate ori pentru agresiuni la adresa deținuților, acesta urma să fie mutat disciplinar din camera în care era cazat. În timpul acțiunii, în momentul în care agentul supraveghetor a deschis ușa camerei, deținutul Z.V a devenit agresiv atacând personalul. Agentul era însoțit de șeful de schimb și directorul adjunct al penitenciarului. În urma încăierării șeful de schimb a fost înjunghiat cu o foarfecă în zona intercostală”, scrie penitenciarul.ro, site ce aparține Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

Reamintim că, după incident, agentul de penitenciar rănit a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Deva. În prezent, acesta este în stare stabilă.

Conducerea Penitenciarului Deva a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva în acest caz.

 

 

 

Articolul precedentSe închide traficul rutier pe o stradă din Sântuhalm
Articolul următorVIDEO| Noi inundaţii în judeţ. Apa a intrat în peste 100 de gospodării, iar torenţii au blocat un drum