Spitalele din Deva și Petroșani ar putea fi supuse unor controale. Vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Emanuel Ungureanu, solicită ministrului Sănătății, Sorina Pintea, să declanșeze o anchetă la Spitalele de Urgență Petroșani și Deva.

În urmă cu câteva săptămâni, parlamentarul a făcut mai multe vizite inopinate la cele două unități medicale, iar din imaginile postate pe rețelele de socializare reiese care este realitatea necosmetizată a sistemului medical românesc.

În acest context, parlamentarul cere declanșarea unor anchete atât la cele două unități medicale, cât și la Direcția de Sănătate Publică Hunedoara. La Spitalul de Urgență din Petroșani mizeria era la ea acasă. Cel puțin asta susține și prezintă în clipuri, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. Nici modul în care hrana ajunge la pacienți nu a trecut fără ecou. Holuri mizere unde microbii mișună sunt mediul în care mâncarea ajunge la bolnavi.
În acest context, Emanuel Ungureanu, solicită ministrului SĂnătății, Sorina Pintea declanșarea unor anchete.

“Doamna ministru Sorina Pintea, vă rog să mobilizați Corpul de Control al Ministerului SĂnătății pentru a verifica modul în care s-au efectuat achizițiile la spitalele menționate, inclusiv pentru produsele de dezinfecție și solicit să se verifice modul în care gestionează DSP Hunedoara controlul acestor unități sanitare. Aștept acțiuni imediate ale Corpului de Control al Ministerului Sănătății și acțiuni rapide pentru dotarea spitalelor din zona Văii Jiului cu aparatura necesară”,  menționează parlamentarul.

Spitalul de Urgență din Petroșani este inclus într-un amplu proiect de reabilitare. Proiectul de reabilitare a unitãtii medicale a început în anul 2013 si trebuia finalizat în 4 ani. Suntem în 2019 si investitia este la doar 20%. Pânã ce va fi reabilitatã unitatea medicalã, circuitele rãmân aceleasi, masa va fi adusã pe un hol unde se simte mirosul canalizãrii vechi si defecte, iar bãile si circuitele rãmân la nivelul prezentat de deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Articolul precedentInstanța mai amână agonia termocentralei Mintia
Articolul următorPrimarii şi fermierii hunedoreni, convocaţi la o întâlnire pe tema cererilor unice preluate de APIA