Plutonierul major Mircea Crihan (foto), de la Detașamentul din Deva, a fost desemnat „Pompierul de onoare al anului”. Acesta a participat la numeroase intervenții de urgență, dar s-a remarcat prin salvarea unui om rănit grav în urma unui accident de circulație.

Mircea Crihan activează la Detașamentul Deva, dar era pe un drum din județul Bihor, într-o zi geroasă de iarnă, când s-a intersectat cu destinul unui om. În câmp, într-o mașină răsturnată pe plafon, pompierul devean a găsit un bărbat prins în centură care a putut comunica faptul că nu își mai simte picioarele. Până la sosirea echipajelor de intervenție, solicitate prin 112, pompierul a decis să-l mențină conștient pe rănit și să nu-l extragă din autoturism, deși alți participanți la trafic, care opriseră la locul accidentului, voiau să-l scoată pe bărbat din mașină.

După câteva luni de la producerea accidentului, soția omului salvat de pompierul devean a transmis șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, colonelului Viorel Demean, o scrisoare emoționantă în care își exprima recunoștința pentru compasiunea și implicarea pompierului.

Articolul precedentFiul celebrei Tatiana Stepa, jandarmul hunedorean Cătălin Filipou, a câștigat un premiu național muzical
Articolul următorFoto: Zăpada a prins viață în Straja