Locuitorii municipiului Deva mai au la dispoziție o săptămână pentru a-și achita taxele și impozitele locale. Acestea mai pot fi plătite doar până joi, 27 decembrie, au anunțat reprezentanții municipalități.

Primăria Municipiului Deva – Direcția Impozite și Taxe Locale aduce la cunoștința contribuabililor persoane fizice și juridice că ultima zi de plată a obligațiilor fiscale la bugetul local este joi, 27 decembrie 2018, ora 16:30. Programul încasărilor la Direcția Impozite și Taxe Locale Deva va fi reluat luni, 7 ianuarie 2019”, au informat cei de la Primăria Deva.

La Deva, taxele și impozitele locale rămân neschimbate în anul care urmează. Legislativul local a decis ca, în 2019, cetățenii orașului să nu scoată mai mulți bani din buzunar pentru aceste „dări”. Singura care poate influența nivelul acestora este rata inflației. „Taxele şi impozitele locale nu vor creşte cât timp sunt eu primar, cu excepţia ratei inflaţiei, care este un indicator obligatoriu prevăzut de legislaţia în vigoare. Nu voi veni vreodată în faţa consilierilor locali pentru a propune mărirea taxelor şi impozitelor. Sunt convins că vom putea genera venituri la bugetul local şi din alte surse, prin dezvoltarea sectorului economic şi atragerea de investitori şi nu prin împovărarea populaţiei cu măriri de taxe şi impozite”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Conform unei hotărâri ce a fost votată recent de consilierii locali, persoanele fizice vor achita, în 2019, o cotă de impozit de 0,1 la sută din valoarea impozabilă a acestora, pentru cele rezidenţiale, şi de 0,2 la sută pentru cele nerezidenţiale. În cazul persoanelor juridice, cota de impozit va fi, anul viitor, de 0,2 la sută pentru clădirile rezidenţiale şi de 1,3 la sută pentru cele nerezidenţiale.

Articolul precedentCetățenii din Aninoasa ar putea fi cazați în locuințe modulare
Articolul următorAccident într-o intersecție din Deva. O femeie a fost rănită