SpaceX a lansat în spaţiu doi astronauţi ai NASA, după o încercare oprită miercuri în ultimul moment, din cauza vremii nefavorabile. Misiunea este una crucială şi reprezintă primul zbor cu echipaj uman de pe pământ american din ultimii aproape 10 ani, precum şi primul încredinţat unei companii private (AFP).

Zi istorică pentru omenire! Pentru prima dată, nava spațială a unei companii private a pornit spre cosmos. SpaceX și NASA au lansat doi astronauți pe orbita Pământului, de la centrul din Florida. 

A fost lansată cu succes racheta Space X – Vremea a fost favorabilă de această dată și racheta a putut fi lansată la ora 22:22, ora României. Zborul până la ieșirea din atmosferă a durat 12 minute iar zborul până la Spația Spațială Internațională va dura 19 ore. Prin acest proiect, Agenția Spațială Americană își declară practic independența față de programul rusesc prin care se trimiteau astronauți pe Stația Spațială Internațională.

Racheta lansată a avut la bord 2 astronauți, ambii foști piloți militari americani.

Misiunea este una crucială şi pentru că este primul zbor cu echipaj uman de pe pământ american din ultimii aproape 10 ani. Nava Crew Dragon este noul tip de capsulă spațială care duce astronauți americani în spațiu. Lansarea vrea să demonstreze că SpaceX, compania excentricului om de afaceri Elon Musk, poate duce astronauți la Stația Spațială Internațională și îi poate aduce înapoi în maximă siguranță. Prima încercare era programată pentru miercuri, însă a fost anulată din cauza vremii nefavorabile. La bordul navetei se află astronauții NASA, Doug Hurley și Bob Behnken. Cei doi vor zbura aproape 19 ore până la Stația Spațială Internațională, timp în care vor face teste la bordul capsulei. Acolo pot sta între o lună și patru luni. 

Lansarea rachetei a avut loc la ora Romaniei 22:22.

Sursa: Realitatea de Valcea

Articolul precedentPână astăzi, 30 mai, în România, au fost confirmate 19.133 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19
Articolul următor31 MAI, ZIUA MONDIALĂ FĂRĂ TUTUN