Autoritățile locale de la Petrila vor implementa un proiect european pentru modernizarea clădirii spitalului. Secția exterioară a Spitalului de Urgență din Petroșani este inclusă într-un program de eficientizare energetică.

Banii europeni, cei 3 milioane de lei, vor fi folosiți pentru modernizarea infrastructurii unitățății medicale. În prezent, risipa energetică se ridică la sute de mii de lei, lunar.

“Spitalul este o clădire foarte veche, consumul de energie este foarte mare, plătim gaz undeva la 250 de milioane  (lei vechi –n.r.) pe o lună de iarnă și sper ca prin acest proiect să reducem cheltuielile. Mai mult decât atât, vom reface toate instalațiile sanitare și electrice care sunt foarte vechi”,  a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

La Centrul de Sănătate Multifuncțională din orașul Petrila vor fi executate o serie de investiții în izolarea termică a fațadei și a planșeelor, termo-hidroizolarea terasei, repararea acoperișului și a sistemului de colectare a apelor meteorice, reabilitarea instalației de distribuție a agentului termic și apei calde/ modernizarea sistemului de încalzire, înlocuirea instalației de iluminat, lucrări de reparații și consolidare a clădirii. Este prevăzută, de asemenea, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, din surse regenerabile – panouri solare termice și electrice, pompe de căldură, centrale termice pe biomasă.

Valoarea totală a proiectului este de 3.474.168,52 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 3.018.532,54 lei. Perioada de implementare este de 22 de luni.

 

Articolul precedentHunedoreanca Natalia Intotero pleacă din fruntea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni
Articolul următorSe închide provizoriu traficul rutier în dreptul pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului din Deva