Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara a desfăşurat în perioada 19  – 21 noiembrie 2019 acţiuni de control la agenţi economici de pe raza judeţului Hunedoara. Urmarea acestei acţiuni a fost descoperite 26 persoane care lucrau fără forme legale de angajare la o societate comercială ce are sediul în Aninoasa, judeţul Hunedoara.

La iniţierea controlului echipa de inspectori de muncă ai ITM Hunedoara a fost la punctul de lucru al societăţii de pe Strada Uzinei din Aninoasa. Acolo s-a trecut la identificare persoanelor ce lucrau la sortarea unor haine second hand.

În urma verificării actelor şi documentelor societăţii prezentate de către administratorul societăţii la sediul din Petroşani al ITM Hunedoara precum şi în urma verifiării bazei de date naţionale ReviSal, a reieşit faptul că angajatorul nu a întocmit contracte individuale de muncă pentru un număr de 26 de persoane.

Având în vedere faptul că au fost identificate atât de multe persoane cărora nu le-au fost întocmite formele legale de angajare şi nici nu au fost transmise datele de angajare în aplicaţia ReviSal angajatorul a fost sancţionat cu amendă contravenţională maxim posibilă în sumă totală de 200.000 lei.

Articolul precedentNinge în zonele de munte din sudul județului Hunedoara
Articolul următorCele mai frecvente întrebări ale românilor pe Google: „Ce zi e azi” și „Cum să faci bani”