Mii de familii din județul Hunedoara încă mai au de suferit de pe urma ninsorilor abundente. Potrivit unei situații transmisă de reprezentanții companiei E- Distribuție, astăzi, la ora 11:00, un număr de 24 de localități hunedorene erau nealimentate cu energie electrică.


“Un număr de 99 de echipe ale E-Distribuție și ale contractorilor societății sunt mobilizate în Banat și intervin în continuare în teren pentru remedierea avariilor provocate de căderile de zăpadă. Principalele cauze care au produs defecțiuni ale rețelei de distribuție a energiei electrice au fost copacii rupți sub greutatea zăpezii depuse care au căzut peste liniile de înaltă și medie tensiune, rupând sau contorsionând conductoarele și ducând la spargerea izolatorilor. E-Distribuție Banat a suplimentat numărul echipelor de intervenție, inclusiv cu echipe ale contractorilor societății și echipe ale celorlalte societăți E-Distribuție din Dobrogea și Muntenia, intervențiile fiind însă îngreunate de accesul dificil la elementele de rețea aflate în zone izolate, înzăpezite. (…) În data de 18 decembrie, la ora 11:00,  (…)  în județul Hunedoara erau nealimentate 26 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 24 de localităţi”, au transmis, astăzi, reprezentanții companiei într-un comunicat.

Potrivit acestora, în urma lucrărilor din timpul nopții și dimineții, numărul consumatorilor nealimentați a scăzut de la 60.000 la circa 44.000, din care aproximativ 18.000 în județul Timiș, 14.000 în Caraș-Severin, 4.800 în Arad și 7.000 în Hunedoara.

Articolul precedentConcert caritabil de colinde și cântece de Crăciun, la Deva
Articolul următorAccident de muncă la mina Lupeni