18.000 de lei este suma alocată de Consiliul Local al municipiului Petroșani pentru realizarea unor studii. În localitate se dorește amenajarea unui soclu, iar în primă fază s-au alocat banii pentru studiu. Nu se știe cât va costa realizarea efectivă a soclului. Tocmai studiu va evidenția acest aspect.

“Nu mă pot pronunța la ce valoare ajunge acel soclu, tocmai din această cauză se face un studiu de fezabilitate din care rezultă valoarea lui. Pot să vă spun că pentru Studiul de fezabilitate este necesar. Studiul geotehnic care costă în jur de 5000 lei, SF-ul propriu-zis undeva la 10000 lei, cu TVA prețul maxim undeva la 18000 lei. Valoarea soclului rezultă din acel Studiu de fezabilitate”,  a precizat Daniel Vișan, director executiv DADPP.

În plus, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a ținut să explice care este necesitatea întocmirii studiilor.

“Problema este în felul următor. Când vrei să faci un proiect trebuie să dai niște bani pentru un Studiu de fezabilitate pentru că nu poți depune nici o intenție de proiect. Noi depunem dar nu avem siguranța că primim și ban. Sigur că s-ar putea ca unele Studii de fezabilitate să nu le mai putem folosi, dar dacă noi nu facem această fază incipientă nu vom putea niciodată să realizăm nici un proiect. Fără un studiu de fezabilitate nu poți sti și nici nu poți depune o opțiune pentru vreo finanțare. (…) Asta este legea dacă nu faci Studiu de fezabilitate nici nu poti realiza nimic. Acum s-a schimbat legea, dacă înainte se mai putea să depui doar intenția acum nu mai merge trebuie să ai studiu, indicatori tehnico-economici”,  a explicat Tiberiu Iacob Ridzi.

Anul viitor ar urma să fie realizat soclul ce va fi amplasat în intersecția dintre DN 66 și strada Mihai Viteazu.

 

 

Articolul precedentCEH a încheiat un contract de 50 de milioane cu ROMGAZ
Articolul următorÎnvățați să colecteze selectiv