Autoritățile locale din municipiul Deva alocă suma de 678.662 lei, fără TVA, pentru realizarea unei investiții în infrastructura de recreere. Edilii au accesat fonduri europene și au scos la licitație serviciile de elaborare a documentațiilor necesare pentru execuția lucrărilor pentru proiectul “Amenajare grădină urbană în zona Zamfirescu”.

 

“Lucrările propuse a se realiza pentru refuncționalizarea terenului și redarea acestuia comunității sunt: lucrări de relocare/îngropare a rețelei de gaze naturale; lucrări de terasamente (salubrizarea și modelarea terenului); amenajare spații verzi: montare gazon, toaletarea arborilor existenți, realizarea rondurilor de flori, plantarea de copaci ornamentali de talie medie, plantarea de vegetație cu talie mică, amenajare pergole tip arcadă pentru flori; realizarea unei alei principale longitudinale cu lățime de 1,50m și a aleilor secundare (pentru acces în blocuri) cu lățime de 0,70m; dotare cu mobilier urban: bănci, coșuri de gunoi; amenajarea unui loc de joacă; realizarea sistemului de iluminat compus din stâlpi, corp de iluminat cu led, cutie de conexiuni; realizarea sistemului de supraveghere video și asigurare internet wireless în spațiile publice; realizarea sistemului de irigații; lucrări de organizare de șantier”, arată documentația.

Până în luna iunie 2021 trebuie finalizate lucrările. Prin realizarea investiției se urmărește transformarea zonei Zamfirescu într-o grădină urbană, cu acces liber pentru toți locuitorii orașului.

 

 

Articolul precedent„Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO din România”, marcată la Deva
Articolul următorCFR, obligată să plătească daune de peste 400.000 de euro unei femei care şi-a pierdut mâna stângă într-un accident de tren