Cetatea Devei, fortăreața simbol a orașului, precum și o clădire importantă din centrul municipiului, fosta Casă de Cultură, vor fi iluminate, în această seară, în albastru, cu prilejul „Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului”, marcată, în fiecare an, pe data de 2 aprilie.

Primăria Deva s-a alăturat Asociației ,,Orizonturi Senine” Autism Deva în campania de conștientizare a autismului. Astfel, astăzi, pe 2 aprilie, Cetatea din oraș și Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” vor fi iluminate în albastru, culoarea simbolică a “Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului”. Prin acest gest se dorește să se transmită devenilor un mesaj cu privire integrarea în societate a persoanelor cu autism.

“Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului” va fi marcată, astăzi, la Deva, și prin alte activități. La ora 16:30, la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” va avea loc o adunare a prietenilor voluntari și susținătorilor persoanelor cu autism, prilej cu care Ansamblul „Românașul” al unității de învățământ va susține un moment artistic. O oră mai târziu, de la 17:30, în parcul Cetății va avea loc o altă manifestare ce va cuprinde desene pe asfalt.

“Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului” este marcată anual, la nivel mondial, în data de 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înțelegeri a autismului și de a crește nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora. Conform statisticilor, la nivel mondial, un copil din 100 este diagnosticat cu autism, dar există copii și adulți care, deși luptă în fiecare zi cu această tulburare de dezvoltare, sunt încă nediagnosticați.

Articolul precedent4000 de locuințe din Deva nu mai beneficiază de agent termic
Articolul următorMinistrul Energiei interpelat despre soarta Văii Jiului