Zeci de familii din Aninoasa își vor petrece următoarele nopți în sala de sport, după ce vor fi evacuați din locuințe. Este vorba de 36 de familii care urmează a fi evacuate după ce inspectorii Inspectoratului de Stat în construcții au constatat că imobilele nu prezintă siguranță.

Trei imobile din cea mai săracă localitate a Văii Jiului reprezintă un atentat la siguranța locatarilor. Expertizele efectuate, în urma prăbușirii unui acoperiș, au scos la lumină faptul că blocurile sunt nesigure. În primă fază, cele 36 de familii vor fi cazate în sala de sport a localității.

Ultimele intervenţii la acoperişul blocului s-au făcut în urmă cu mai bine de 15 ani.

Dintre cele 36 de familii, care locuiesc în blocurile cu risc, 20 au refuzat evacuarea pe proprie răspundere. Pompierii Detașamentului Petroșani asigură supraveghere de specialitate, monitorizare cu un echipaj medical, evacuarea oamenilor cu microbuzul din dotare și evacuarea bunurilor, la nevoie, precum și amenajarea spațiului de cazare. O echipă a DSP s-a deplasat la locul de cazare pentru a se asigura că sunt îndeplinite condiţiile igienico-sanitare. Paza și ordinea publică se vor realiza prin grija Jandarmeriei, Poliţiei și Poliţiei Locale. De asemenea, pentru monitorizarea operaţiunilor de evacuare s-a activat Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenţiei. În cursul zilei de azi, pompierii, cu ajutorul autospecialei de lucru la înălţime, au încercat îndepărtarea zăpezii de pe acoperișuri, ajunsă la aproximativ 50 de centimetri, însă această procedură putea periclita acoperișurile cu structura deteriorată.

Pe aceeași temă:

Acoperișul unui bloc din Aninoasa s-a prăbușit sub greutatea zăpezii

Articolul precedentO săptămână, peste 1000 de infecții respiratorii
Articolul următorFOTO: Pârtiile din Parâng, pregătite pentru weekend