Salvamontiștii din întreaga țară au fost la datorie, și în prima zi a anului 2019, pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, în zonele cu afluență turistică mare și în cabinetele medicale ale bazelor și posturilor Salvamont.

Salvatorii montani spun că prima zi a Anului Nou a fost caracterizată printr-un număr foarte mare de turiști pe munte, dar și un număr îngrijorător de mare de accidente și intervenții. Liniște nu au prea avut nici salvamontiștii din județul Hunedoara.

Sursa: Salvamont România-Dispeceratul Național Salvamont

Astfel, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont, s-au primit 71 de apeluri de urgență: 15 apeluri Salvamont Alba, 14 apeluri Salvamont Predeal, 8 apeluri Salvamont Sinaia, 7 apeluri Salvamont Bușteni, 6 apeluri Salvamont Gorj, 3 apeluri Salvamont Caraș Severin, 4 apeluri Salvamont Municipiul Brasov, 2 apeluri Salvamont Mureș, 2 apeluri Salvamont Baia Mare, 2 apeluri Salvamont Straja, 2 apeluri Salvamont Bihor, 1 apel Salvamont Harghita, 1 apel Salvamont Bran, 1 apel Salvamont Borșa, 1 apel Salvamont Petroșani, 1 apel Salvamont Cavnic și 1 apel Salvamont Sibiu.

Potrivit salvamontiștilor, s-au primit și 24 apeluri prin care se solicitau informații despre starea pârtiilor, diferite zone montane și trasee turistice.

Conform Dispeceratului Național Salvamont, „în aceste zile de vacanță și sărbători de iarnă, recunoscute ca vârf de afluență maximă a turiștilor către zona montană, peste 400 de salvamontiști vor rămâne zilnic la datorie pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă și în cabinetele medicale ale bazelor și posturilor Salvamont.

 

Articolul precedentMinivacanța de Revelion ia sfârșit. Recomandări de la polițiști pentru drumul de întoarcere spre casă
Articolul următorINSEMEX anulează o decizie de impunere de milioane