Cea mai mare competiție de longboard care a avut loc, în această vară, în Pasul Vâlcan a deschis ușa investitorilor. Nu numai că stațiunea a ajuns să fie cunoscută la nivel internațional datorită condițiilor excelente pentru practicarea acestor sporturi, ci zona a devenit atractivă și pentru investitori.

Organizatorii cupei mondiale de longboard vor investi într-un skate-park modern, dar și în realizarea unor spații de cazare.

“Am scos la licitație un teren în Pasul Vâlcan la care au participat la licitație și vor face un skate-park modern pentru toate sporturile pe roți, pentru trotinete, biciclete, skate-board, pentru copilul de 6 ani până la profesioniști, toată lumea se va putea antrena pe această pistă. Am primit un telefon de la ei și mi-au spus că unul dintre americani era interesat să investească în Pasul Vâlcan, vrea să își ia un loc, să își facă o cabană care să fie a lor, în care să își poat desfășura activitatea. La  fel și organizatorii, s-au înscris la licitație pentru a obține parcele în Pasul Vâlcan unde spun că vor să dezvolte cabane și locații în care să fie cazați acești oameni”,  a spus Cristian Merișanu, viceprimarul municipiului Vulcan.

Pe drumul spre Pasul Vâlcan a fost stabilit un nou record mondial, de 114 km/oră. Noul record de viteză înscrie drumul în categoria celui mai bun drum din lume pentru practicarea longboardului.

 

 

Articolul precedentGratuitate pentru elevi la transportul în comun din Deva
Articolul următorUn milion de lei, „pus la bătaie”, din „puşculiţa” Devei, pentru proiecte în domeniile sport şi culte