Sindicaliști de la „Sanitas” Hunedoara și-au cerut, astăzi, drepturile salariale în stradă, la București, alături de alți angajați din sistemul sanitar din țară.

O delegație formată din 10 angajați ai sistemului sanitar din județul Hunedoara, care fac parte din Federația „Sanitas”, a participat la acțiunea de protest ce s-a desfășurat, astăzi, în fața Ministerului Sănătății din București.  În acest fel, cadrele medicale hunedorene, participante la pichetul din Capitală, s-au solidarizat cu colegii lor din întreaga țară, pe fondul nemulțumirilor existente în sistem, legate, în primul rând, de salarizarea din domeniu.

Potrivit Luciei Vintilă, președintele Uniunii Județene „Sanitas” Hunedoara, la pichetul din fața MS, au fost prezenți salariați din sistemul de sănătate din tot județul, atât de la Spitalul Județean de Urgență din Deva, cât și de la alte unități medicale, Hunedoara, Petroșani, Lupeni, Zam sau Brad.

Acțiunile de protest continuă

Angajații din sistemul sanitar solicită, printre altele, eliminarea din plafonul de 30 la sută a indemnizației de hrană și a sporului pentru asigurarea continuităţii activităţii în unităţile sanitare şi de asistenţă socială, calcularea sporurilor şi a gărzilor la salariul de bază actual pentru toţi salariaţii din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială, asigurarea finanţării creşterilor salariale prin transfer de la bugetul fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, includerea contravalorii indemnizaţiilor pentru concediile de odihnă şi pentru concediile medicale în suma salariilor de bază de la nivelul ordonatorului de credite. De asemenea, aceștia mai solicită eliminarea inechităţilor în ceea ce priveşte aplicarea regulamentului de sporuri, corectarea inechităţilor din Legea 153/2017 şi includerea în Anexa II a tuturor categoriilor de personal din sănătate şi asistenţa socială, precum și negocierea şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul Sectorului – Sănătate. Activităţi sanitar-veterinare.

Conform sindicaliștilor, acțiunile de protest vor continua, iar la începutul lunii aprilie este programat un miting de o amploare mai mare, la care va participa o delegația mai numeroasă și din județul Hunedoara.

Articolul precedentMetoda „Accidentul” lovește din nou. O hunedoreancă, din Cârjiți, a rămas fără 7.200 de lei
Articolul următorExtrase de carte funciară pentru proprietarii din mai multe sate hunedorene