Concert extraordinar, în această seară, pe scena Teatrului de Artă din Deva, susținut de violonista Anna Savkina și de contrabasistul român de jazz Petronius Negrescu, cu participarea Filarmonicii de Stat din Arad.

Spectacolul va avea loc de la ora 19:00, iar din program fac parte piese de W. A. Mozart, „Eine Kleine Nachtmusik”, „Concertul nr. 5 pentru vioară și orchestră” și „Simfonia 29”.

Considerată drept una dintre cele mai expresive tinere violoniste ale lumii, Anna Savkina este câștigătoarea a numeroase premii internaționale și a fost invitată în mai multe festivalurile internaționale. Este dublă câștigătoare a Concursului internațional Sendai din Japonia, laureată a HSBC Bank și deținătoare a premiilor Gazprom. Anna Savkina a fost invitată de numeroase orchestre de prestigiu și a colaborat cu dirijori consacrați.

Anna Savkina s-a născut în Bratsk, în regiunea siberiană a Rusiei. A început să cânte la vioară la vârsta de cinci ani, devenind, într-un timp record, câștigătoarea concursurilor internaționale de la Moscova, Novosibirsk, Khanty – Mansiysk și Yakutsk. A studiat la Școala specială de muzică Gnessin din Moscova și la Conservatorul de Stat Ceaikovski din Moscova. A realizat numeroase turnee de concerte în Europa, SUA și Asia.

Pe scena teatrului din Deva, alături de ea va mai fi Petronius Negrescu, un contrabasist român de jazz și dirijor de muzică clasică, fost regizor la Opera din Constanța, profesor de muzică de cameră la Liceul de Artă din Constanța, dirijor al orchestrei de cameră „Con Anima” din Arad. În prezent, acesta este profesor la Universitatea de Arta Teatrală din Targu Mureș, Facultatea de Muzică.

 

Articolul precedentMinerii ar putea ieși la pensie mai devreme
Articolul următorTineri din șapte județe și din străinătate vor participa la Festivalul ”Stelele Cetății”, la Deva