Starea în care se află clădirea în incinta căreia funcţionează Secţia de Pneumologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva este adusă în atenţie de membrii USR. Emanuel Ungureanu, deputat din partea acestei formaţiuni politice, a realizat un filmuleţ în care prezintă starea în care arată imobilul în care sunt trataţi bolnavii ce suferă de diferite afecţiuni cronice.

Filmuleţul a fost făcut public pe reţeaua de socializare, fiind însoţit de următorul mesaj: „Iată cum arată un spital unde poate aveți pe cineva drag internat. O clădire în paragină, un spațiu plin de rugină, de obiecte aruncate la grămadă. Un loc care ar fi trebuit să fie curat, igienizat și să nu pună în pericol siguranța persoanelor internate sau care lucrează acolo. Filmul de mai jos a fost realizat de către deputatul USR Emanuel Ungureanu, care a promis că va vizita, pe rând, spitale din toată România, pentru a vedea cum arată instituțiile ce ar trebui să îngrijească cu atenție și profesionalism bolnavii suferind de afecțiuni severe (precum tuberculoza sau alte boli grave de plămâni). Priviți imaginile pentru a înțelege cum arată corupția și indiferența”.

Secția TBC a SJ din Deva este în paragină

Corupția și indiferența ucid oameniIată cum arată Secția de Pneumologie a Spitalului Județean de Urgență din Deva, în anul 2019. Iată cum arată un spital unde poate aveți pe cineva drag internat. O clădire în paragină, un spațiu plin de rugină, de obiecte aruncate la grămadă. Un loc care ar fi trebuit să fie curat, igienizat și să nu pună în pericol siguranța persoanelor internate sau care lucrează acolo.Filmul de mai jos a fost realizat de către deputatul USR Emanuel Ungureanu, care a promis că va vizita, pe rând, spitale din toată România, pentru a vedea cum arată instituțiile ce ar trebui să îngrijească cu atenție și profesionalism bolnavii suferind de afecțiuni severe (precum tuberculoza sau alte boli grave de plămâni). Priviți imaginile pentru a înțelege cum arată corupția și indiferența. Acest spital se află în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, care promite de doi ani că va renova secția. Dar, în vreme ce veniturile angajaților Consiliului Județean HD au crescut numai într-un an cu peste 30%, spitalul a rămas în stare avansată de degradare. Soluții există. Secția de Pneumologie are nevoie de reparații capitale (poate chiar o nouă construcție), adică de investiții serioase. Proasta gestionare a fondurilor destinate acestei secții trebuie investigată de DNA, aici existând serioase suspiciuni de corupție, potrivit deputatului Emanuel Ungureanu. Dar, dincolo de anchete și investiții, și voi, fiecare, puteți face ceva: puteți să nu tăceți. Tăcerea înseamnă complicitate. Filmați, fotografiați, vorbiți despre astfel de situații, faceți-le publice! Fie că aveți pe cineva internat acolo (ori în altă instituție de sănătate), fie că lucrați în astfel de condiții îngrozitoare, folosiți-vă vocea pentru a arăta ce se întâmplă. Doar împreună putem schimba lucrurile. USR e vocea ta!#usrhunedoara #speakup #haiinusr

Publicată de USR Hațeg pe Joi, 7 februarie 2019

Starea în care se află „Pneumologie” din Deva este cunoscută, de altfel, de mai mult timp, clădirea având nevoie de reparaţii capitale. Reprezentanţii USR arată cu degetul înspre Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, instituţie în subordinea căreia se află spitalul din Deva, acuzând conducerea că „promite de doi ani că va renova secţia”. „Dar, în vreme ce veniturile angajaților Consiliului Județean HD au crescut numai într-un an cu peste 30 la sută, spitalul a rămas în stare avansată de degradare. Soluții există. Secția de Pneumologie are nevoie de reparații capitale (poate chiar o nouă construcție), adică de investiții serioase. Proasta gestionare a fondurilor destinate acestei secții trebuie investigată de DNA, aici existând serioase suspiciuni de corupție, potrivit deputatului Emanuel Ungureanu”, mai spun cei de la USR.

Articolul precedentFOTO| Salvamontiștii au simulat o avalanșă în Parâng. Scenariul: patru turişti îngropaţi în nămeţi
Articolul următorPoliţiştii locali din Hunedoara au împărţit amenzi de aproape 206.000 de lei, în ianuarie