Un urs a fost filmat în Parcul Național Retezat, în timp ce se hrănește. “Moș Martinapare într-un video realizat în cursul activităților de monitorizare.

Imaginile video cu simpaticul urs au fost făcute publice pe rețeaua de socializare, de Romsilva.

Urs se hrănește în Parcul Național Retezat din cadrul Romsilva

Un urs filmat în timp ce se hrănește în Parcul Național Retezat, într-un video realizat de colegii noștri în cursul activităților de monitorizare.Parcul Național Retezat National Park, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara. Parcul are o suprafață de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare din acestea fiind în zone de protecție strictă sau integrală. Parcul Național Retezat asigură un echilibru al faunei și toate condițiile de hrană, liniște și adăpost pentru numeroase specii, precum ursul, lupul sau râsul, capra neagră, cerbul, căprioara sau mistrețul. Aici trăiesc 185 de specii de păsări și pot fi găsite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice. Pe raza parcului sunt 80 de lacuri și tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România.*****Brown bear feeding into a forest in Retezat National Park in #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #AriiProtejate #Retezat #Păduri

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Marţi, 9 iulie 2019

 

Situat pe teritoriul județului Hunedoara, Parcul Național Retezat este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor -Romsilva. Parcul are o suprafață de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare din acestea fiind în zone de protecție strictă sau integrală.

Parcul Național Retezat asigură un echilibru al faunei și toate condițiile de hrană, liniște și adăpost pentru numeroase specii, precum ursul, lupul sau râsul, capra neagră, cerbul, căprioara sau mistrețul. Acolo, trăiesc 185 de specii de păsări și pot fi găsite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice.

Pe raza parcului sunt 80 de lacuri și tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România.

Articolul precedentRaport Poliția Locală Deva: amenzi de peste 61.000 de lei, aplicate în iunie
Articolul următorVIDEO| La o porție de mici, cu mașina pe avarii. Cum au fost surprinși doi polițiști locali din Orăștie