Deși, întâlnirile drumeților cu marmote sunt destul de rare, turiștii care ajung în Retezat au șansa de a vedea, pe viu, astfel de animăluțe foarte simpatice.

Un biolog din Retezat a surprins în imagini video una dintre marmotele sălbatice care trăiesc în parcul național, situat pe teritoriul județului Hunedoara.

Imaginile cu drăgălașa rozătoare au fost publicate pe pagina oficială a Parcului Național Retezat, însoțite de mesajul: „Una din marmotele sălbatice din Parcul Național Retezat, care nu învelesc ciocolata în staniol! Păstrați și voi Retezatul curat, cărați-vă deșeurile de orice natură la un tomberon urban, de acolo urmând un firesc proces de reciclare/ distrugere”.

Filmulețul a fost realizat de Claudia Dănău, biolog în cadrul Administrației Parcului Național Retezat (APNR).

https://www.facebook.com/168705939972143/videos/697331267403709/

Parcul Național Retezat are o suprafață de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare din acestea fiind în zone de protecție strictă sau integrală. Parcul Național Retezat asigură un echilibru al faunei și toate condițiile de hrană, liniște și adăpost pentru numeroase specii, precum ursul, lupul sau râsul, capra neagră, cerbul, căprioara sau mistrețul. Acolo, trăiesc 185 de specii de păsări și pot fi găsite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice.

Pe raza parcului sunt 80 de lacuri și tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România.

Articolul precedentSistemul Ro-Alert, testat, din nou. Ce transmite ISU Hunedoara
Articolul următor13 familii de aur din Lupeni au fost premiate de autoritățile locale