VIDEO| Copiii Hunedoarei, cei mai buni din lume la robotică, premiați de societatea civilă din Deva

Tinerii din echipa „RobotX” Hunedoara, cei care au câștigat competiția mondială de robotică din Mexic, au fost premiați, astăzi, 29 septembrie, în centrul Devei, de societatea civilă din oraș, în cadrul cunoscutei campanii „Premianții fără premii”.

Răzvan Vîrtan, Darius Lorinczi, Andrei Cunțan, Cristi Budiul, Radu Cînda, bucureșteanul Andrei Preda și profesorul de fizică, informatică și astro-fizică Mircea Nistor – adică „RobotX”, într-un singur cuvânt, au luat aurul la competiţia mondială de robotică, care s-a desfășurat, în luna august, în Mexic. Elevii de la „RobotX” Hunedoara au învins reprezentantele a peste 160 de ţări, după ce au reprezentat, cu cinste, România la această competiţiei globale de robotică FIRST Global Competition (for Science, Technology, Engineering, and Mathematics). S-au pregătit așa cum nicio altă echipă nu a făcut-o, lăsând în urmă peste 160 de nații, precum China, Japonia sau Germania, și dominând competiția mondială la toate secțiunile, de la un capăt la altul.

Pentru „olimpiada mondială de robotică”, și-au mâncat toată vacanța de vară în laboratorul de informatică. Au pus ban pe ban și au construit chiar în sala de clasă un podium similar cu ceea ce avea să-i aștepte în Mexic. Au venit și părinții să-i ajute, iar hunedorenii au avut reprodus, la milimetru, cu o lună înainte de a pleca peste Ocean, chiar în sala de informatică de la Hunedoara, terenul de robotică de la competiția mondială.

Tinerii, toți elevi ai Colegiul Național de Informatică „Traian Lalescu”, din Hunedoara s-au întors acasă, din Mexic, cu 21 de medalii de aur. Cu robotul lor, cu care ar fi putut să depășească orice record, au venit astăzi, în Piaața Victoriei din centrul Devei, acolo unde un număr mare de deveni s-au adunat pentru a-și arăta recunoștință față de perseverență și toată munca lor, care a adus atâta onoare și bucurie țării noastre.

Premianții fără premii ediția 146.

Publicată de Păcurar Adrian Tarcius pe Sâmbătă, 29 Septembrie 2018

 

Articolul precedentMuncitorii de pe lotul 4 al autostrăzii A1 Lugoj -Deva intră, de luni, în concediu. Ce lucrări s-au făcut luna aceasta?
Articolul următorFOTO| „Hunedoara gastronomică”: mâncare la ceaun, într-un decor rustic, la Cristur