Autorităţile din judeţul Hunedoara susţin proiectul Via Transilvanica, iniţiat de organizaţia Tăşuleasa Social. Peste 160 de kilometri din traseul acestui drum urmează să străbată diverse zone din regiune.

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, s-a întâlnit cu reprezentanţii asociaţiei Tăşuleasa Social – preşedintele Alin Uşeriu şi sportivul Tibi Uşeriu. Aceștia au prezentat conducerii CJ Hunedoara prima schiţă de traseului care va străbate judeţul Hunedoara şi care trece prin cele mai frumoase locuri ale acestuia.

“Un traseu adresat turiştilor cărora le plac drumeţiile, care iubesc natura şi preţuiesc obiectivele istorice, este foarte important, pentru că dezvoltă o zonă a turismului care poate să contribuie, pe termen lung, la dezvoltarea şi promovarea identităţii comunităţilor locale. CJ Hunedoara este partener în acest proiect, îl susţinem în totalitate şi îl dorim implementat cât mai curând”, a declarat Laurenţiu Nistor.

Identificarea traseelor se va face în colaborare cu Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara, care va începe, în scurt timp, activităţile în teren. În acest fel, se apreciază că documentaţia necesară proiectului va fi pregătită până în luna ianuarie 2021, când acesta va fi supus aprobării consilierilor judeţeni.

„La o primă estimare, cred că acest proiect va fi finalizat în luna iulie a anului viitor, Hunedoara câştigându-şi astfel locul pe harta acestui proiect admirabil”, a apreciat administratorul public al judeţului, Costel Avram.

Drumul urmează să fie marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită buna orientare a călătorului pe parcurs.

Tăşuleasa Social şi-a propus să amenajeze un drum care va porni de la Mănăstirea Putna, va străbate Transilvania şi va ajunge până la Drobeta-Turnu Severin. Traseul este în lungime de peste 1.200 de kilometri, cu o infrastructură ce va furniza date despre posibilităţi de cazare şi masă, dar şi informaţii istorice sau culturale despre diferitele zone geografice.

Sursa: Realitatea de Hunedoara