Autoritățile locale din Uricani au stabilit un plan de măsuri prin care vor să combată marginalizarea socială. În cea mai vestică localitate a Văii Jiului sunt mai multe familii sau persoane vârstnice singure și bolnave care se află în prag de marginalizare socială. Pentru a nu-i împinge la marginea societății, Consiliul Local a stabilit un plan de măsuri care se va aplica în cazul acestora.

Astfel, aceste persoane vor beneficia de ajutoare alimentare destinate categoriilor defavorizate prin Programul Operațional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate,celor care locuiesc în locuințe din fondul locativ li se va oferi sprijin pentru reabilitarea acestora, dar li se vor acorda și ajutoare pentru încălzirea locuinței în perioada sezonului rece.

Același plan de măsuri prevede și scutiri de la plata impozitelor pe clădiri pentru persoanele încadrate în grad de handicap grav sau accentuat, dar și reducerea cu 50% a taxei de salbritate pentru persoanele încadrate în grad de handicap grav sau accentuat și pentru persoanele singure sau familiile beneficiare de ajutor social.

În ceea ce îi privește pe elevi, aceștia vor beneficia de burse școlare, dar și de transport la unitatea de învățământ.

 

Articolul precedentOrăștie: Proiect social în valoare de peste 1,4 milioane de lei
Articolul următorCopiii din Varpalota, în schimb de experiență la Petroșani