Polițiștii hunedoreni au reușit să prindă un tânăr, în vârstă de 19 ani, despre care s-a stabilit că ar fi comis mai multe spargeri de locuințe din municipiul Hunedoara. Acesta a ajuns în arest preventiv.

Oamenii legii spun că, printre locuințele în care ar fi dat lovitura se află și cea a unui hunedorean plecat în Marea Britanie și care a sesizat telefonic polițiștii despre faptul că i-a fost spartă casa. „Fapta a fost sesizată poliţiştilor (telefonic, din Anglia) la data de 21 mai anul acesta, de către proprietar, care a declarat că, în perioada 21 aprilie-21 mai 2018, locuința sa a fost spartă și i-au fost sustrase mai multe bunuri (un laptop, trei telefoane mobile, mai multe perechi de pantofi și un ceas elvețian, provocându-i-se un prejudiciu de aproximativ 5.000 de lire sterline). Poliţiştii au mai stabilit că tânărul, în cursul lunii octombrie 2018, prin forțarea ușii din termopan de la balconul unui apartament din Hunedoara, a pătruns în interior şi a sustras un televizor (plasmă), în valoare de 3.000 lei. O altă faptă pentru care este cercetat tânărul a fost reclamată în data de 10 decembrie 2018, când Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată despre faptul că persoane necunoscute au pătruns în incinta unui centru de plasament, situat în municipiul Hunedoara. Echipa operativă a stabil că, în acest caz, tânărul a pătruns în incinta centrului prin forțarea unui geam de la subsolul imobilului, iar din interior a sustras 300 de lei şi un pix în valoare de 250 de lei”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

De asemenea, poliţiştii au mai stabilit, în urma cercetărilor, că tânărul, în noaptea de 12 spre 13 decembrie, prin forțarea unei ferestre tip termopan, a pătruns într-un garaj situat pe strada Ştrandului, din Hunedoara, din interiorul căruia a luat mai multe chei, după care a sustras, folosind una dintre chei, un autoturism parcat în apropierea garajului. Autoturismul a fost dat în urmărire şi recuperat de către poliţişti, la scurt timp de la comiterea infracţiunii de furt, de pe raza municipiului Vulcan, unde a fost abandonat de către tânăr (care a condus maşina, deşi nu poseda permis de conducere, motiv pentru care va fi cercetat penal).

Pentru faptele sale, tânărul hunedorean a fost reținut, în prima fază. Ulterior, acesta a fost prezentat magistraților de la Judecătoria Hunedoara care au dispus, faţă de acesta, măsura arestării preventive pe pentru o perioadă de 30 zile.

Poliţiştii continuă ancheta, în acest caz, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a hunedoreanului.

Articolul precedentFOTO: Sportivii din Petroșani, premiați de autoritățile locale
Articolul următorPiața de la poalele Cetății din Deva, pusă la dispoziția vânzătorilor de brazi de Crăciun