Scriitorul şi jurnalistul român Laurian Stănchescu acuză Guvernul „de crimă cultural-istorică”. În opinia sa, guvernanţii l-au dezonorat pe Avram Iancu, bustul său fiind dezvelit la Palatul Victoria în anonimatşi la „reuniunea clubului exclusivist PSD”.

„L-ați luat de pe Golgota românismului pe Cristosul Transilvaniei românești și l-ați așezat în mijlocul vostru ca pe un proscris lipsit de simbol și de glorie. Infamilor, celebrarea acestui Voievod martir al Transilvaniei și Erou al Naţiunii Române se face în văzul lumii și a lui Dumnezeu. Trebuia să invitați reprezentanții ambasadelor străine, șefi de stat, culte religioase, presa națională și internațională, trebuia să chemați tot poporul român, tulnicele trebuiau să cânte, iar voi să-i fi dat onorul în genunchi! Ar fi fost o măreție din partea voastră să-l fi omagiat pe Eroul Naţional în genunchi! Memoria sa postumă este lipsită de apărare în fața convulsiilor voastre politice. Netrebnicilor și nebunilor, cel care s-a stins pentru fericirea națiunii sale se sanctificase singur prin jertfa sa dedicată cauzei naționale, voi nu ați văzut că se aureolase singur cu propria sa moarte? Anonimatul în care l-ați prăbușit în clădirea Guvernului se răsfrânge numai asupra destinelor voastre scrise de mâini analfabete”, spune Laurian Stănchescu, într-o scrisoare în care îşi arată revolta faţă de guvernanţii actuali ai ţării.

Trag ca nebunii, trag ca descreerații în inima patriei române…”

În aceeaşi scrisoare, Laurian Stănchescu cere „constituirea unei comisii medicale complete și examinarea membrilor Guvernului – anatomic și psihiatric”. Trag ca nebunii, trag ca descreerații în inima patriei române, dar pe ei nu se nimeresc, de aceea îi bănuiesc de comportament duplicitar, dublat de simptome clinice. Poate există totuși unul sau doi care să treacă acest examen! Tâlharilor, infractorilor, agramaților, condamnaților la pușcărie, ticăloșilor, bandiților, trântorilor, mediocrilor să vă temeți de mine de azi înainte, voi răsturna peste voi toate valorile și elitele românești, vă voi îngropa sub românism și identitatea daco-română! Să nu vă prind că veniți la Țebea după voturi europarlamentare sau prezidențiale, gunoaie care nu sunteți bune nici pentru a vi se da foc primăvara”, mai scrie Laurian Stănchescu, autorul proiectelor Avram Iancu și Brâncuși din Parlament.

Bustul lui Avram Iancu a fost dezvelit, la începutul acestei săptămâni, în clădirea Guvernului României, în cadrul unei ceremonii la care au fost prezenți membri ai Executivului, în frunte cu premierul Viorica Dăncilă, parlamentari de Hunedoara, cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely, precum și mai mulţi primari din zona Bradului, dar și din alte zone ale județului Hunedoara. Opera de arta a fost realizată de artistul plastic Ioan Vasile Grama şi face obiectul unui proiect al Asociaţiei Brad Mileniul 3, susţinut financiar de către Consiliul Judeţean Hunedoara, Consiliul Local Brad şi mai mulţi sponsori.

Sursa foto: CJ Hunedoara
Articolul precedentLobby pentru continuarea activității la minele Lupeni și Lonea
Articolul următorSezonul de iarnă din Parâng debutează la mijlocul lunii