Salvatorul minier Remus Pălan, de la mina Vulcan, are nevoie de ajutor. După un teribil accident de muncă din primăvara acestui an, Remus Pălan a rămas cu sechele grave. 

Remus Pălan de numai 30 de ani din Vulcan, angajat ca salvator minier la EM Vulcan, a suferit un grav accident de muncă în data de 27 martie 2019, când a fost prins de o surpare în silozul în care lucra. A stat câteva zile în comă, iar după ce și-a revenit, medicii l-au diagnosticat cu asfixie mecanică.
Loviturile au venit rând pe rând. În urma investigațiilor medicale, s-a constata că Remus Pălan suferă de tetrapareză spastică, cu stare vegetativă post encefalopatic și traumatism cranio- cerebral. În spatele acestor cuvinte greu de înțeles se ascunde o boală grea, care-l ține imobilizat la pat și care, fără o intervenție rapidă, riscă să-i pună din nou viața în pericol. Remus are nevoie urgentă de Celule Stem, (pentru a putea trece de o primă intervenție medicală la Clinica Angiomedica din București) și, mai apoi, de oxigenoterapie hiperbară si chinetoterapie la Clinica de Medicină Herbara din Livezeni – județul Mureș. Toate aceste tratamente sunt însă evaluate la circa 47.000 de lei, sumă de bani de care familia sa nu dispune.
Mai mulți mineri și Asociația Parco Cavalli din municipiul Vulcan au demarat o campanie de strângere de fonduri.
”Remus se află într-o situație gravă de sănătate, care din fericire poate fi recuperată. De aceea, el apelează în continuare la solidaritatea și generozitatea tuturor, pentru a putea face acele tratamente care să-i redea sănătatea și să facă totul ca la început, înainte de accident, astfel încât să se poată întoarce acasă, la familia care are atât de multă nevoie de el. Vă invit să dăm din nou dovadă de generozitate și să-l sprijinim pe Remus Pălan”, spune Florin Petrișor Vrabie, președintele Asociației Parco Cavalli din Vulcan.

Toti cei care vor să vina în sprijinul lui, pot face donații în contul mamei sale, Pălan Iustina, cont deschis la BCR cu numărul: RO43RNCB0168017884410002. De asemenea, pentru donații în numerar sau pentru alte informații legate de acest caz, soția lui Remus Pălan răspunde la numărul de telefon:  0735412872.

Articolul precedent3000 de lei pentru deschiderea festivă a sărbătorilor de iarnă
Articolul următorCum să nu iei țeapă când faci cumpărături online. Detaliul care îți salvează portofelul