O inițiativă legislativă privind termenul reconstituirii dreptului de proprietate asupra terenurilor aferente caselor de locuit și anexelor gospodărești, precum și ale curților și grădinilor din jurul acestora a fost adoptată de Senat, ca primă cameră sesizată, în ședința din 20 martie.

Proiectul acestei inițiative legislative aparține mai multor senatori PSD, ALDE, UDMR, USR și PNL, printre inițiatori numărându-se și senatorul de Valea Jiului, Cristian Resmeriță. Potrivt acestuia, propunerea legislativă vizează modificarea Legii nr. 23/ 2018 pentru modificarea și completarea Legii fondului funciar 18/1991, respectiv a termenului de 120 de zile prevăzut de articolul II, în care persoanele interesate pot depune cereri în vederea constituirii și/sau reconstituirii dreptului de proprietate asupra terenurilor aferente casei de locuit și anexelor gospodărești, precum și curților și grădinilor din jurul acestora.

Un număr de 76 de senatori s-au pronunțat în favoarea acestei modificări legislative care a fost adoptată de Senat. Proiectul de lege a fost transmis Camera Deputaților, care este for decizional în adoptarea acesui proiect de lege.

 

Articolul precedentCurăţenie generală şi pe Bulevardul 22 Decembrie din Deva
Articolul următorAchiziție de 20 de milioane de lei pentru elevii hunedoreni